teaser r
1 december 2015

Kantorengebied Drachten ontwikkelt zich positief

DRACHTEN – De afgelopen tijd is een duidelijke kentering te zien in de kantorenbezetting van het centrumgebied rond de Berglaan, Opgang en Burgemeester Wuiteweg. Ook de interesse in kantoorruimte in juist het centrum van Drachten neemt toe. Langzamerhand krijgen de lege kantoorpanden weer een nieuwe bestemming en wordt de bedrijvigheid merkbaar.

Binnenkort vestigt YVON Notariaat en Mediation zich in het voormalige bankgebouw van de Friesland Bank, in hetzelfde pand als Moar. Moar Drachten vestigde zich drie jaar geleden op de Berglaan als één van de eerste fullservice verzamelconcepten in het destijds bijna leegstaande kantoorpand van de Friesland Bank. In amper een jaar tijd vestigden zich hier circa zestien ondernemingen in de zakelijke en financiële dienstverlening.

Nadat afgelopen zomer de bank de begane grond verliet, werd YVON Notariaat als nieuwe huurder aangetrokken. ,,Wij hadden een nieuwe locatie nodig vanwege onze groei. De zichtbaarheid van ons notariskantoor in het zakelijk deel van Drachten was voor mij een groot pluspunt”, aldus eigenaresse Yvonne Eerens. Met een team van juristen, medewerkers en mediators helpen zij bedrijven en particulieren met advisering over en begeleiding bij het formeel vastleggen van zaken rondom familierecht, ondernemingsrecht en huizen en hypotheken.

Na de verbouwing zullen zij vanaf begin december op hun nieuwe stek zitten. YVON Bewindvoering met zeven bewindvoerders verhuist naar het naastgelegen pand aan de Torenstraat 2. Vanuit deze locatie blijven zij bewindsvoeringen, scheidingen en zaken voor zorgverleners behartigen. Naast de vestiging in Drachten heeft YVON Bewindvoering onlangs een tweede locatie in Heerenveen geopend.

Bedrijfsmakelaardij Dijkstra ziet ook een duidelijke toename in de vraag naar kantoren in het centrum en is blij met deze ontwikkeling. ,,Wij merken dat bedrijven het steeds prettiger vinden om voorzieningen dichtbij te hebben. Zo kan er in de pauze een boodschap worden gedaan of een lunch worden genuttigd. Dit is ook een welkome aanvulling voor de activiteit in en rond het centrum”, zegt makelaar Ferko Hornyák. ,,Het prijsverschil tussen centrumlocaties en bedrijventerrein A7 is de afgelopen jaren kleiner geworden en vooral de vastgoedaanbieders met wat meer complete en goede service zijn in trek.”

Het Moar concept speelde al vroeg in op deze trend met een all inclusive service en netwerkfunctie. Naast  Drachten heeft Moar ook een vestiging op het Zuiderplein in Leeuwarden waar circa 25 online georiënteerde bedrijven gehuisvest zijn. De komst van YVON Notariaat heeft een positief effect. Met een nieuwe representatieve entree en moderne sociëteitsruimte verwelkomt Moar binnenkort nog een tweetal nieuwe bedrijven. Pandeigenaar Auke van der Meer, oud Drachtster en ondernemer in bedrijfsadvisering, is blij met de reuring in zijn pand en hoopt dat deze trend zich verder ontwikkelt.

Bron: Drachtster Courant